KOALICIJA NA POMOLU

Dodik nakon sastanka s Čovićem: Podrška Borjani Krišto, u četvrtak sastanak s Osmorkom

"HDZ BiH sa strankama Osmorke ima i posebne aranžmane vezano za Federaciju BiH i o tome smo se samo informativno upoznali, kao što smo i mi njih upoznali o situaciju u RS", rekao je Dodik.
Vijesti / Politika | 12. 12. 2022. u 18:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik RS i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je večeras da će trojni sastanak o formiranju Vijeća ministara i drugih struktura vlasti na državnom nivou biti održan u četvrtak, 15. prosinca, u Sarajevu, te da će SNSD podržati Borjanu Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara.

"HDZ BiH sa strankama Osmorke ima i posebne aranžmane vezano za Federaciju BiH i o tome smo se samo informativno upoznali, kao što smo i mi njih upoznali o situaciju u RS", rekao je Dodik nakon sastanka delegacije SNSD-a i HDZ-a u Banjoj Luci.

Foto:RTRS / Sastanak HDZ-a i SNSD-a u Banja Luci

Dodik je rekao da je na nedavnom sastanku u Mostaru dogovoreno zajedničko sudjelovanje u kreiranju, programiranju i provođenju politika na nivou državnih institucija.

"U skladu sa tim našim razgovorima iz Mostara, obavili smo razgovore sa predstavnicima bošnjačke političke elite koja ima dovoljno kapaciteta da uđe u zajedničke aranžmane", izjavio je Dodik.

 

Kopirati
Drag cursor here to close